Hur motiverar man bra verktyg?

Beningo

Hur motiverar man bra verktyg?

Jacob Beningo bloggar på  Design News web “Varje embedded-utvecklare vet att cheferna mycket lättare godkänner ett köp av en spektrumanalysator för $50,000 än en debugger med ETM trace för $1,200. Ett köp av en kompilator, trace mjukvara, analysatorer eller andra verktyg som kan göra programutvecklingen enklare, snabbare eller billigare resulterar obönhörligen i att cheferna undrar varför man inte kan använda ett open source verktyg, eller om man verkligen inte kan klara sig utan.”

Han fortsätter med 5 argument hur man kan motivera en investering i bra verktyg. Det är trist att det fortsätter vara så här. En utvecklare kostar företaget närmare en miljon om året, men anses inte värd att köra med de bästa verktygen. Många får nöja sig med de gratisverktyg som chip-tillverkarna tillhandahåller när du utvärderar deras processorer. Men vilka andra yrkesgrupper skulle välja  teknik efter var man får gratis verktyg? Skulle du vilja att din läkare eller bilmekare gjorde det?

De flesta embedded-system är idag affärskritiska, om inte t.o.m. säkerhetskritiska, så samma fråga borde ställas till utvecklare.

Vi på Nohau anser att varje utvecklare förtjänar de bästa verktygen.

Här är en länk till Beningos 5 argument.

Önskar du mer information?

Behöver du en offert, information eller råd. Kontakta oss!